De beste datingsite kiezen - 2024

Online dating is populair en inmiddels zijn er dan ook heel wat verschillende datingsites om uit te kiezen. De grootste datingsites zijn de algemene datingsites, waar iedereen boven de 18 jaar lid kan worden. Maar er zijn ook heel wat online datingwebsites die speciaal zijn bedoeld voor heel uiteenlopende doelgroepen. Van ouderen tot hoger opgeleiden en mensen met een bepaalde geloofsovertuiging, iedereen kan online op zoek naar een partner die volledig bij ze past. Die enorme keuze maakt het kiezen van de beste datingsite echter niet eenvoudig. Daarom hebben we op onze website alle veilige, leuke en populaire datingsites voor je op een rijtje gezet. Voor elke website hebben we een persoonlijke review geschreven en zo kun je helemaal zelf de website uitkiezen waar je de grootste kans maakt om de partner van je dromen te vinden!

Beste Datingsite 2018
1
Parship

Parship

Parship is een datingsite die zich uitsluitend richt op hoger opgeleiden. De website bestaat al sinds 2003 en is in totaal in 13 landen actief. Het is een uitgebreide datingsite met onder meer twee speciale apps, een geavanceerd matchingsysteem en ee...

Eigenschappen

Aantal singles 450.000
Ideale leeftijd 30 - 60
Doelgroep Serieuze relatie
Gratis Inschrijven Ja
2
EliteDating

EliteDating

Zoals de naam EliteDating al doet vermoeden is dit niet zomaar een datingsite. Het doel van EliteDating is namelijk niet om singles met zoveel mogelijk andere alleenstaanden in contact te brengen, maar om voor jou persoonlijk op zoek te gaan naar die...

Eigenschappen

Aantal singles 500.000
Ideale leeftijd 30 - 60
Doelgroep Serieuze relatie
Gratis Inschrijven Ja
3
BE2

BE2

Op de website Be2 ontmoet je op een makkelijke en leuke manier andere singles. Je kunt er in een veilige omgeving in contact komen met mannen en vrouwen die net als jij op zoek zijn naar een serieuze relatie. Be2 is dan ook uitsluitend opgericht om s...

Eigenschappen

Aantal singles 400.000
Ideale leeftijd 18 - 60
Doelgroep Serieuze relatie
Gratis Inschrijven Ja
4
Relatieplanet

Relatieplanet

Relatieplanet is een van de bekendste en ook een van de oudste datingsites van Nederland. Al sinds 2002 kunnen singles van alle rangen en standen er terecht voor het vinden van een date en een relatie. De website is handig in het gebruik met een vrol...

Eigenschappen

Aantal singles 500.000
Ideale leeftijd 18 - 60
Doelgroep Serieuze relatie
Gratis Inschrijven Ja
5
Badoo

Badoo

Badoo is een wereldwijd bekende datingsite waar je op een moderne en leuke manier in contact kunt komen met andere mensen uit je eigen omgeving. Iedereen die een nieuwe vriendschap zoekt, in contact wil komen met mensen om mee te chatten of op zoek i...

Eigenschappen

Aantal singles 1.000.000+
Ideale leeftijd 18 - 99
Doelgroep Algemeen
Gratis Inschrijven Ja

Online daten onverminderd populair

Vrijwel elke man en vrouw heeft de behoefte aan een heel speciaal iemand om alles mee te delen. Online datingsites hebben ervoor gezorgd dat iedereen makkelijk op zoek kan naar die ene bijzondere persoon. Daten via internet is daarmee allang niet meer iets voor alleen de echte durfal. Sterker nog, lid zijn bij een datingsite is voor vrijwel elke single de normaalste zaak van de wereld! Volgens een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ontstaat inmiddels 13% van alle relaties via een online datingsite. En hoe ouder mensen zijn, hoe vaker ze een nieuwe relatie vinden via internet. Bij veertigers is het 20% en voor vijftigplussers loopt het zelfs op tot tegen de 40%. De kans is groot dat internet dus al heel binnenkort de belangrijkste manier wordt om een relatie te vinden.

Hoe vind je een datingsite die bij je past?

Het kan lastig zijn om uit alle datingsites dat ene plekje te kiezen waar je alles vindt wat je zoekt. Daar komt dan ook heel wat bij kijken. Natuurlijk moet een website er prettig uit zien en handig werken. Gelukkig geldt dat tegenwoordig wel voor de meeste websites. Maar belangrijker is het om een keuze te maken tussen een algemene datingsite of een site die meer is toegespitst op een bepaalde doelgroep. Denk hier bijvoorbeeld aan dating voor vijftigplussers, single moeders en vaders, mensen met een bepaalde geloofsovertuiging en datingsites voor hoger opgeleiden. Welke site je kiest hangt af van die dingen die je zelf belangrijk vindt in het leven. Voor elke website hebben we overzichtelijk gemaakt wat alle voor- en nadelen zijn, zodat je zelf de beste keuze kunt maken. En soms moet je het ook maar gewoon ervaren natuurlijk!

Handige datingtips

Als je eenmaal een leuke datingsite hebt gekozen kan het echte daten gaan beginnen. Hou daarbij voor een vliegende start de volgende datingtips in gedachten. Hiermee zorg je dat je meteen veel meer kans maakt op het vinden van de partner van je dromen!

  • Zet altijd een leuke foto op je profiel. Profielen zonder foto's worden door de meeste mensen genegeerd. Zelf doe je dat dus waarschijnlijk ook. Het is vaak een goed idee om een duidelijke foto van je gezicht te plaatsen (niet te chagrijnig kijken) en daarnaast een foto van jij die ergens mee bezig bent, bijvoorbeeld met je grootste hobby.
  • Hou je van wandelen, sporten, paardrijden of een andere actieve bezigheid? Dan is de kans groot dat je een partner zoekt die daar op zijn minst welwillend tegenover staat. Een foto waarop je die hobby aan het beoefenen bent zorgt er dan al meteen voor dat je het kaf van het koren weet te scheiden.
  • Stuur alleen persoonlijke reacties waarbij je ook echt wat zegt over het profiel van de persoon die je mailt. Die persoonlijke touch is wat mensen waarderen. Standaard berichtjes versturen naar iedereen die je wel enigszins ziet zitten heeft meestal weinig effect.
  • Als een datingsite een app heeft is het een goed idee om daar ook gebruik van te maken. Daarmee ben je namelijk nog flexibeler in het zoeken en het versturen van reacties.
  • Een aantal datingsites biedt extra diensten aan zoals een datingcoach die je profiel kan beoordelen. Maak daar gerust gebruik van want vaak weten deze mensen heel goed wat anderen zoeken bij een profiel.
  • Leer elkaar online even goed kennen maar wacht bij een leuke klik niet te lang met afspreken in het echt. Wanneer je jezelf allemaal voorstellingen gaat maken van hoe de ander is valt het ook eerder tegen in het echt. Spreek dus eerst eens af voor een kopje koffie en een ontspannen praatje. Je merkt dan snel genoeg of je elkaar echt ziet zitten.
  • En tot slot: verlies het plezier in het daten niet! Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan, want als het aantal of de kwaliteit van de reacties tegenvalt is het moeilijk dat niet op jezelf te betrekken. Maar heus, iedereen maakt dat wel eens mee. Het is goed om dan even een pauze te nemen van het online daten en later met een beter humeur weer terug te komen.

Veel plezier met het uitzoeken van de beste datingsite voor jou. En natuurlijk alvast heel veel succes bij het daten!