Daten met vijftigplussers

Op de grotere datingsites kun je ook als vijftigplusser natuurlijk gewoon terecht voor het vinden van een leuke date. Er zijn echter ook diverse leuke datingsites die speciaal gericht zijn op mannen en vrouwen van boven de 50. Op deze pagina kun je die websites overzichtelijk met elkaar vergelijken. Voor elke website hebben we een review opgesteld zodat je meteen goed kunt zien welke datingsite voor jou als vijftiger het meest geschikt is.

1
Parship

Parship

Parship is een datingsite die zich uitsluitend richt op hoger opgeleiden. De website bestaat al sinds 2003 en is in totaal in 13 landen actief. Het is een uitgebreide datingsite met onder meer twee speciale apps, een geavanceerd matchingsysteem en ee...

Eigenschappen

Aantal singles 450.000
Ideale leeftijd 30 - 60
Doelgroep Serieuze relatie
Gratis Inschrijven Ja
2
EliteDating

EliteDating

Zoals de naam EliteDating al doet vermoeden is dit niet zomaar een datingsite. Het doel van EliteDating is namelijk niet om singles met zoveel mogelijk andere alleenstaanden in contact te brengen, maar om voor jou persoonlijk op zoek te gaan naar die...

Eigenschappen

Aantal singles 500.000
Ideale leeftijd 30 - 60
Doelgroep Serieuze relatie
Gratis Inschrijven Ja
3
50Plusmatch

50Plusmatch

Steeds meer mensen komen er na hun vijftigste alleen voor te staan. Ook onder vijftigplussers stijgt het aantal scheidingen namelijk in rap tempo. Dat betekent dat dating voor vijftigplussers ook steeds populairder wordt. Niet alleen is er een toenem...

Eigenschappen

Aantal singles 50.000
Ideale leeftijd 50+
Doelgroep 50 plus dating
Gratis Inschrijven Ja
4
50Liefde

50Liefde

Wie als vijftigplusser op zoek wil naar een leuke date en een nieuwe relatie kan terecht bij 50Liefde.nl. Op deze datingsite is elke man of vrouw die ouder is dan 50 jaar welkom om een profiel aan te maken en nieuwe contacten te leggen. Al heel wat m...

Eigenschappen

Aantal singles 20.000
Ideale leeftijd 50+
Doelgroep 50 plus dating
Gratis Inschrijven Ja

Singles ontmoeten van 50 jaar en ouder

De groep single vijftigplussers wordt steeds groter en is ondertussen ook steeds beter thuis op internet. Je komt daardoor ook meer en meer rijpe mannen en vrouwen tegen op datingwebsites. Velen ontdekken daarbij al snel dat je op een algemene datingsite als vijftigplusser vaker dan gemiddeld wordt overgeslagen. Wanneer je merkt dat je profiel niet zo opvalt tussen alle jongere kandidaten kan het een goed idee zijn om een datingsite op te zoeken die speciaal voor vijftigplussers is bedoeld. Je raakt dan veel sneller aan de praat met single leeftijdsgenoten en zo wordt de kans op een leuke date meteen veel groter.

Latten populair bij vijftigers

Veel mannen en vrouwen die na hun vijftigste aan een nieuwe relatie beginnen blijken actief voor een latrelatie te kiezen. Samen plezier hebben is dan het belangrijkste van de nieuwe relatie, omdat juist het huisje-boompje-beestje iets is wat al meegemaakt is. Maar dat betekent natuurlijk niet automatisch dat elke rijpe man of vrouw op die manier in het daten staat. Dus ook wanneer je als rijpe man of vrouw een relatie zoekt om mee te trouwen en/of samen te gaan wonen lukt dat in de regel prima op een datingsite voor vijftigplussers.

Tips voor online daten

Als vijftigplusser zijn er een aantal zaken die je tijdens het daten in het oog kunt houden om je kansen op de datingmarkt te vergroten.

  • Zorg dat je profiel compleet is en naar waarheid is ingevuld. Presenteer jezelf eerlijk en met zelfvertrouwen, maar natuurlijk zonder arrogant te worden. Daar prikken mensen met veel levenservaring namelijk al snel doorheen.
  • Met een leuke profielfoto scoor je altijd beter! Ook als je zelf vindt dat je er vroeger toch echter beter uit zag is het belangrijk een foto te plaatsen die recht doet aan wie je nu bent.
  • Als je reageert maak het dan persoonlijk. Ook als je niet zo goed bent in typen is het belangrijk iedereen die je benadert een eigen persoonlijke reactie te sturen.

Veilig en vertrouwd daten

Een veel gehoorde zorg die vooral bij oudere singles blijkt te leven is of het wel veilig en vertrouwd is om te daten via internet. Herken je het wel snel genoeg als een website of de leden aldaar onverhoopt niet ter goeder trouw zijn? Dat is een terechte vraag, en juist daarom geven we op deze pagina alleen de door ons geteste datingsites weer. Het zijn zijn stuk voor stuk websites die bekend en veilig zijn en waar je date met echte singles.