Het kiezen van de juiste datingsite voor een serieuze relatie

Succesvol online daten begint met het kiezen van de juiste datingwebsite. Dat is niet eenvoudig, want er zijn er heel wat van in inmiddels. Soms hebben datingsites een bepaalde doelgroep voor ogen, zoals hoger opgeleide mensen of alleen vijftigplussers. Er zijn echter ook een aardig aantal zogenaamde algemene datingsites. Daar kan iedereen van achttien jaar en ouder lid worden voor het vinden van een nieuwe partner. In deze categorie vind je al deze algemene websites, zodat je ze zelf overzichtelijk met elkaar kunt vergelijken. We hebben elke datingsite persoonlijk getest en in de reviews kun je alle sterke en zwakke kanten overzichtelijk bekijken.

1
Parship

Parship

Parship is een datingsite die zich uitsluitend richt op hoger opgeleiden. De website bestaat al sinds 2003 en is in totaal in 13 landen actief. Het is een uitgebreide datingsite met onder meer twee speciale apps, een geavanceerd matchingsysteem en ee...

Eigenschappen

Aantal singles 450.000
Ideale leeftijd 30 - 60
Doelgroep Serieuze relatie
Gratis Inschrijven Ja
2
EliteDating

EliteDating

Zoals de naam EliteDating al doet vermoeden is dit niet zomaar een datingsite. Het doel van EliteDating is namelijk niet om singles met zoveel mogelijk andere alleenstaanden in contact te brengen, maar om voor jou persoonlijk op zoek te gaan naar die...

Eigenschappen

Aantal singles 500.000
Ideale leeftijd 30 - 60
Doelgroep Serieuze relatie
Gratis Inschrijven Ja
3
BE2

BE2

Op de website Be2 ontmoet je op een makkelijke en leuke manier andere singles. Je kunt er in een veilige omgeving in contact komen met mannen en vrouwen die net als jij op zoek zijn naar een serieuze relatie. Be2 is dan ook uitsluitend opgericht om s...

Eigenschappen

Aantal singles 400.000
Ideale leeftijd 18 - 60
Doelgroep Serieuze relatie
Gratis Inschrijven Ja
4
Relatieplanet

Relatieplanet

Relatieplanet is een van de bekendste en ook een van de oudste datingsites van Nederland. Al sinds 2002 kunnen singles van alle rangen en standen er terecht voor het vinden van een date en een relatie. De website is handig in het gebruik met een vrol...

Eigenschappen

Aantal singles 500.000
Ideale leeftijd 18 - 60
Doelgroep Serieuze relatie
Gratis Inschrijven Ja
5
Lexa

Lexa

Lexa is een heel bekende datingsite die je vast wel kent van reclame op radio, televisie en natuurlijk ook op internet. Deze datingwebsite bestaat al sinds 2005 en heeft sindsdien al heel veel mannen en vrouwen aan een nieuwe partner geholpen. Er zij...

Eigenschappen

Aantal singles 350.000
Ideale leeftijd 18 - 60
Doelgroep Serieuze relatie
Gratis Inschrijven Ja

De beste matches vinden

Op de grote algemene datingwebsites zijn vaak heel vele leden actief. Dat is natuurlijk heel leuk, want de kans dat de partner van je dromen daar tussen zit is meteen een stuk groter. Maar het vinden van die persoon tussen alle andere leden is dan wel weer wat lastiger. Daarom is het nog belangrijker dat deze datingsites een goed matchsysteem hebben. En natuurlijk moet je ook zelf heel uitgebreid en effectief op zoek kunnen naar profielen die goed bij je passen. Dat zijn bij onze reviews van de algemene datingwebsites dan ook zwaarwegende criteria.

Zelf doelgericht op zoek naar een leuke date

Bij het zoeken naar een leuke date is het belangrijk om doelgericht te blijven zoeken naar wat jij leuk en belangrijk vindt in iemand. Op een algemene datingsite kan dat soms best een flinke uitdaging zijn vanwege het grote aantal leden.

Wanneer het allemaal even niet loopt zoals je hoopte verdwijnt het plezier van het daten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hou op die momenten dit in gedachten:

  • Beschouw online daten vooral als een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Soms kom je leuke mensen tegen, soms minder leuke mensen. En heel af en toe ontmoet je iemand waar je stijl van achterover slaat. Dat laatste is waarvoor je het doet natuurlijk, maar dat zal heus niet bij de eerste de beste man of vrouw meteen raak zijn.
  • Raak niet te snel gedesillusioneerd wanneer de reacties tegenvallen of je eigen berichten niet tot leuke reacties leiden. Je moet helaas heel wat kikkers zoenen voor je de prins hebt gevonden die je zocht. En dat zoenen hoeft niet eens echt want al chattend kom je er al snel achter of je met een kikker of een potentiĆ«le prins van doen hebt.
  • Blijf je eigen profiel kritisch bekijken. Zou je zelf antwoorden op wat je geplaatst hebt? Als je niet de mensen aantrekt die je zelf zoekt is het vaak een prima idee om een goede vriend of vriendin te vragen wat ze van je datingprofiel vinden. Straalt dat wel echt uit wie je bent?

Tot slot: trap even op de rem als je merkt dat je het minder leuk begint te vinden om op deze datingsites actief te zijn. Het is heel goed om af en toe een pauze te nemen. En als deze datingsites echt niet zijn wat je zocht, kijk dan of een meer gespecialiseerde datingwebsite toch niet beter bij je past. Ook daarvan vind je veel reviews op onze website!