Badoo

Beoordelingen( 233)

Ga naar...

Badoo

Top 3 Datingsites

Badoo review


Badoo

Badoo is een wereldwijd bekende datingsite waar je op een moderne en leuke manier in contact kunt komen met andere mensen uit je eigen omgeving. Iedereen die een nieuwe vriendschap zoekt, in contact wil komen met mensen om mee te chatten of op zoek is naar een date of relatie kan terecht op Badoo.

Badoo is ook in Nederland heel populair en dat komt mede doordat je ook met een gratis lidmaatschap al best veel kunt doen op deze website. Zo kun je bijvoorbeeld het leuke Kennismakingsspel spelen, naar nieuwe mensen zoeken en zelfs al in beperkte mate berichtjes sturen. Door bij Badoo betaald te daten kun je echter nog veel effectiever te werk gaan. Daarom vertellen we je in deze review alle positieve en negatieve kanten van Badoo, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken of deze datingsite ook voor jou geschikt zou zijn.

Badoo in het kort

Website https://badoo.com
Beoordeling 4/5
Beoordeling Veel Nederlandse leden
Positief Veel Nederlandse leden
Ook met een gratis account kun je al daten
Negatief Geen thuiswinkelwaarborg

Voor wie is Badoo bedoeld?

Badoo is een algemene datingsite die zich niet specifiek richt op een bepaalde niche. Je vindt er dus heel veel verschillende leden van diverse leeftijden en allerlei opleidingsniveaus. Wereldwijd beschikt de website over meer dan 300 miljoen leden en je zult dus ook veel Nederlandse mannen en vrouwen kunnen ontmoeten. Dat Badoo een internationale datingsite is merk je overigens amper tijdens het gebruik, je krijgt als Nederlandse single namelijk alleen maar andere mensen uit Nederland te zien.

Badoo is in de eerste plaats een contactsite, waar je niet alleen kunt daten maar ook nieuwe contacten op kunt doen om mee te chatten of om nieuwe vrienden te maken. De meeste leden komen echter voor het vinden van een date en uiteindelijk dus ook voor het opdoen van een leuke relatie.

Overzicht van alle functies

 • Gratis lid worden
 • Betaalde functies
 • Profielen zoeken
 • Automatisch matchen
 • Berichten uitwisselen
 • Chatten
 • Cammen
 • Persoonlijkheidstest
 • Datingapp
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Keurmerk Veilig Daten

Een Badoo account aanmaken

Een Badoo account aanmaken doe je met het beantwoorden van een paar eenvoudige vragen. Eerst geef je aan of je een man of een vrouw bent. Vervolgens kun je kiezen wat je wilt gaan doen op de website: chatten, nieuwe vrienden maken of daten. Als je een van die drie opties hebt gekozen hoef je bij de laatste stap alleen nog maar je naam, geboortedatum, locatie en telefoonnummer in te vullen. Door dan een wachtwoord te kiezen en op Account aanmaken te klikken ben je lid van Badoo en kun je meteen beginnen met daten.

Inloggen met Facebook

Naast een eigen Badoo lidmaatschap aanmaken kun je er ook voor kiezen om in te loggen met behulp van je Facebook account. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is te klikken op de knop Inloggen via Facebook en op de volgende pagina goedkeuring te geven aan Facebook om je gegevens met Badoo uit te wisselen. Zo is het dus een snelle en handige manier om lid te worden bij Badoo.
Je geeft hiermee overigens geen toestemming aan Badoo om berichten op Facebook te zetten, dus je hoeft niet bang te zijn dat je Facebook contacten ineens zien dat je op Badoo actief bent.
Nadat je voor de eerste keer bent ingelogd kun je het beste meteen je profiel inrichten. Dat doe je door bijvoorbeeld een leuke profielfoto te uploaden, maar voeg als het kan ook nog wat extra foto's toe. Je kunt zelfs video's toevoegen en je datingprofiel koppelen aan je sociale media accounts. Schrijf natuurlijk ook een leuke profieltekst en vul ook al je andere gegevens in. Je kunt terwijl je daarmee bezig bent live je profielscore bekijken. Die laat zien hoe je profiel scoort t.o.v. andere profielen.

Zo werkt daten op Badoo

Je kunt op veel verschillende manieren daten via Badoo, waaronder natuurlijk de gebruikelijke opties zoals het zoeken in profielen in je eigen regio. Dat zoeken kun je doen volgens criteria die je zelf instelt en dat kan dus zo breed of juist zo specifiek zijn als je handig vindt. Profielen die je interessant lijken om mee in contact te komen kun je ook direct een berichtje sturen om jezelf voor te stellen. Uiteraard kan jouw profiel ook door andere leden worden gevonden. Het is daarom altijd goed om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen, want hoe meer informatie de website heeft om uit te putten, hoe groter de kans is dat jouw profiel boven komt drijven. Als dat je toch nog niet zoveel reacties oplevert als je had gehoopt kun je door credits uit te geven jezelf omhoog laten plaatsen in de zoekresultaten.

Het kennismakingsspel

Een hele leuke manier om profielen te ontdekken is door het Kennismakingsspel te spelen. Dit spel lijkt een beetje op Tinder, want je kunt aan de hand van profielfoto's zeggen of je iemand leuk vindt of niet. Naast de profielfoto kun je ook enkele interesses, de leeftijd en de profielnaam zien. Als de ander heeft aangegeven jou ook leuk te vinden hebben jullie een match en kan er meteen contact worden gelegd.

De Badoo app

Net als veel andere grote datingsites heeft ook Badoo een eigen app. Daarin kun je op basis van je eigen locatie direct leden vinden die zich in je omgeving bevinden en zo makkelijk met singles in contact te komen. Je kunt het kennismakingsspel ook spelen in de Badoo app en ook direct berichtjes versturen als je een match hebt. De app is gratis te downloaden voor zowel Android en iOS als Windows Phone apparaten.

Veiligheid

Badoo is een internationale website en daardoor niet aangesloten bij Nederlandse platforms die veilig winkelen en veilig daten waarborgen. De website beschikt dus bijvoorbeeld niet over het Keurmerk Veilig Daten of de Thuiswinkel Waarborg. Dat wordt gecompenseerd met veel informatie en tal van opties waarmee je als lid zelf je eigen veiligheid kunt verbeteren. De website is bovendien wel aangesloten bij de internationaal opererende Internet Watch Foundation.
Op elke pagina op de website vind je een link naar een pagina met Beveiligingstips die altijd handig is om even door te nemen. Ook beschikt de website over een veilige SSL-verbinding, waardoor je communicatie altijd versleuteld wordt verzonden. Ook kun je helemaal zelf instellen of jouw gegevens vindbaar mogen zijn in Google en wie jouw profiel mogen bekijken.

Klantenservice

Wanneer je vragen hebt kun je altijd terecht in de heel uitgebreide online vraagbaak van Badoo. Die is zelfs te bereiken als je niet bent ingelogd, zodat je al voor je lid wordt antwoorden kunt vinden op vragen die jij zelf belangrijk vindt. Maar ook wanneer je een probleem hebt waarbij persoonlijk contact met een medewerker van Badoo noodzakelijk is kun je gebruikmaken van het contactformulier. Je kunt dus niet rechtstreeks e-mailen en er is ook geen openbaar telefoonnummer van de klantenservice beschikbaar.

Opzeggen

Wil je het profiel bij Badoo verwijderen? Dan kun je jouw account opzeggen. Schakel voor de zekerheid de functie 'automatisch opwaarderen van credits' uit als je die aan hebt staan, voor je tot verwijdering overgaat. Het verwijderen zelf doe je door in je profiel naar Instellingen te gaan en daar te kiezen voor Account verwijderen. Je moet deze actie bevestigen met je wachtwoord waarna je definitief bent uitgeschreven.

Mogelijkheden met een gratis account

Inschrijven bij Badoo is gratis en waar dit bij andere datingsites vaak betekent dat je maar weinig kunt doen, krijg je bij Badoo verrassend veel functies tot je beschikking. Zo kun je bijvoorbeeld alvast berichten sturen (maximaal 5 per dag), mits je tenminste al een foto op je profiel hebt gezet. Ook kun je alvast het leuke kennismakingsspel spelen, favorieten toevoegen en bekijken, matches zien en naar leden in je eigen regio zoeken. Kortom, je kunt echt al actief aan het daten gaan met je gratis Badoo account. Wil je echter effectiever en sneller daten, dan zijn de betaalde opties ook heel interessant.

Extra functies voor betalen leden

Wanneer je een betaald lidmaatschap neemt kun je op Badoo nog makkelijker daten dan wanneer je een gratis account hebt. Je kunt dan namelijk zogenaamde 'superkrachten' gebruiken. Die betaal je niet met een vast maandbedrag, maar door het kopen van credits. Wat kun je zoal doen met die credits?

 • Onbeperkt berichten sturen naar andere leden.
 • Zien wie jou leuk vindt in het Kennismakingsspel.
 • Beoordelingen die je hebt gegeven in jet Kennismakingsspel achteraf wijzigen.
 • Zien bij welke leden je als favoriet bent gemarkeerd.
 • Sneller naar voren komen bij zoekopdrachten van andere leden.
 • Onbeperkt chatten met de populairste leden.

Kosten lidmaatschap Badoo

De kosten van Badoo worden uitgedrukt in credits, die je kunt kopen in pakketten van verschillende hoeveelheden. Hoe meer credits je per keer koopt, hoe voordeliger deze per stuk worden. Zo kun je op dit moment kiezen voor de volgende creditpakketten:

 • 100 credits voor € 2,00
 • 550 credits voor € 9,99
 • 1250 credits voor € 19,99
 • 2750 credits voor € 39,99