Datingsites voor hoger opgeleiden

Steeds meer hoog opgeleide mensen kiezen ervoor om uitsluitend te daten met andere mannen of vrouwen van HBO of WO-niveau. Als hoger opgeleide man of vrouw kun je in Nederland tegenwoordig terecht bij verschillende gespecialiseerde datingsites. Al deze datingsites kun je op deze pagina met elkaar vergelijken om te ontdekken welke website er het beste bij je eigen datingstijl past. Je kunt er altijd lid worden wanneer je zelf HBO of WO niveau hebt en dat ook in je partner zoekt.

1
Parship

Parship

Parship is een datingsite die zich uitsluitend richt op hoger opgeleiden. De website bestaat al sinds 2003 en is in totaal in 13 landen actief. Het is een uitgebreide datingsite met onder meer twee speciale apps, een geavanceerd matchingsysteem en ee...

Eigenschappen

Aantal singles 450.000
Ideale leeftijd 30 - 60
Doelgroep Serieuze relatie
Gratis Inschrijven Ja
2
EliteDating

EliteDating

Zoals de naam EliteDating al doet vermoeden is dit niet zomaar een datingsite. Het doel van EliteDating is namelijk niet om singles met zoveel mogelijk andere alleenstaanden in contact te brengen, maar om voor jou persoonlijk op zoek te gaan naar die...

Eigenschappen

Aantal singles 500.000
Ideale leeftijd 30 - 60
Doelgroep Serieuze relatie
Gratis Inschrijven Ja

Daten op je eigen niveau

Nu het daten via internet al lang en breed de kinderschoenen is ontgroeid wordt het voor steeds meer – en dan met name voor hoger opgeleide mensen – belangrijk om iemand te vinden waar het op alle gebieden goed mee klikt. Ze zoeken niet alleen een leuke date of een fysieke klik, maar weten ook hoe belangrijk het is om elkaar uit te dagen of om gewoon een goed gesprek te hebben op zijn tijd. De kans om dat allemaal in dezelfde persoon te vinden is groter wanneer je iemand zoekt van ongeveer hetzelfde opleidingsniveau.

Strengere eisen aan profielen

Om de kwaliteit van profielen op datingsites voor hoger opgeleiden te garanderen worden daar veelal hogere eisen aan gesteld dan op algemene datingsites. Vrijwel altijd worden nieuwe profielen eerst handmatig gekeurd en pas op de datingsite geplaatst als alles in orde is. Dit vergroot de drempel om zomaar lukraak lid te worden, maar zorgt er aan de andere kant ook voor dat je vaker echt serieuze dates kunt vinden.

Matchen op basis van interesses en niveau

Doordat er strengere eisen gelden voor de datingprofielen is er dus minder ruis op de lijn, maar het heeft ook nog een ander positief effect. De datingsites voor hoger opgeleide mensen zijn namelijk ook vaak in staat om uitgebreider te matchen, op soms hele leuke en inventieve manieren. Ook bieden een aantal datingsites voor hoger opgeleiden allerlei aanvullende services, zoals bijvoorbeeld een datingcoach en datingexperts die je kunnen helpen met het beter maken van je profiel.

Zoeken naar een serieuze relatie

Wat de websites in deze categorie veelal met elkaar gemeen hebben is dat er voornamelijk mensen lid zijn geworden die echt op zoek zijn naar een serieuze relatie met een gelijkgestemd persoon. En dan natuurlijk voornamelijk met iemand van ongeveer hetzelfde opleidingsniveau. Maar natuurlijk zijn er ook voldoende verschillen tussen de diverse sites, die we per website in een eigen review bespreken. Zo kun je als je een serieuze relatie zoekt met een andere hoog opgeleide man of vrouw meteen zelf de beste keuze maken.