Tinder

Beoordelingen( 265)

Ga naar...

Tinder

Top 3 Datingsites

Tinder review


Tinder

Vrijwel elke single man en vrouw uit Nederland (en ver daarbuiten) heeft weleens gebruik gemaakt van Tinder. Ook jij hebt ongetwijfeld wel eens van deze app gehoord. Tinder is namelijk wereldwijd de populairste datingapp en wordt dagelijks door vele miljoenen mensen gebruikt om nieuwe contacten op te doen. Ook heel veel Nederlandse singles daten elke dag op Tinder en wanneer je op zoek bent naar een date of een relatie kun je eigenlijk niet om deze handige app heen.

Waarom is Tinder zo populair? Dat komt vooral doordat deze datingapp heel eenvoudig is in het gebruik. Je kunt namelijk matches vinden door profielen naar links of rechts te swipen en bovendien ook nog eens heel makkelijk inloggen met Facebook. Heel simpel dus, en dat blijkt te werken. Voor Tinder op de markt kwam werden datingapps namelijk vooral behandeld als de mobiele versie van een online datingsite, vaak met teveel opties die ook niet altijd goed werkten. Juist door het datingproces voor de telefoon veel eenvoudiger te maken wist Tinder mensen te boeien en is “even Tinderen” inmiddels een begrip geworden.

Tinder

Tinder in het kort

Website https://tinder.com
Beoordeling 4,6/5
Positief Lekker snel aan de slag
De perfecte datingapp voor onderweg
Negatief Minder kans op serieuze relatie

Voor wie is Tinder bedoeld?

Tinder is voor iedereen bedoeld die op zoek is naar nieuwe contacten, een date of een nieuwe relatie. Want waar de app bij de start vooral bekend stond als een app voor een snelle hook-up of onenightstand, is hij inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige optie om serieus mee te daten.

De basis werkt echter nog altijd hetzelfde: de app toont op basis van je locatie profielen van mensen bij je in de buurt die je naar links en rechts kunt swipen. Welke kant je een profiel naartoe veegt bepaalt of je de persoon leuk vindt of niet: rechts is leuk, links is niet leuk. Wanneer je iemand naar rechts swipet die jou ook heeft geliked heb je een zogenaamde Tinder match en kun je met elkaar gaan chatten.

De meeste leden zijn jonge singles tussen ongeveer 18 en 40 jaar, al kun je door de toenemende populariteit ook steeds vaker mensen tegenkomen die wat ouder zijn. Vanwege het casual karakter van de app en doordat je deze ook geheel gratis kunt gebruiken moet je er rekening mee houden dat je soms ook mensen tegenkomt die niet heel serieus aan het daten zijn.

Overzicht van alle functies

 • Gratis lid worden
 • Betaalde functies
 • Profielen zoeken
 • Automatisch matchen
 • Berichten uitwisselen
 • Chatten
 • Datingapp

Een Tinder account aanmaken

De handigste manier om je aan te melden is door dat te doen met je Facebook profiel. Lange tijd was dit zelfs de enige inlogmethode. Tegenwoordig kun je echter ook inloggen met alleen je telefoonnummer. Hier lees je hoe je jezelf snel een eenvoudig aan kunt melden met een van deze beide opties.

Inloggen met je Facebook account

Inloggen met Facebook werkt heel snel, want het enige wat je hierbij hoeft te doen is de app toestemming te geven om bepaalde informatie van je Facebook te halen. Dit betekent ook dat je zelf maar heel weinig in hoeft te vullen. Je geeft de app bijvoorbeeld toegang tot je e-mailadres, je seksuele voorkeur, leeftijd en foto's. Zo is Tinder in staat om al direct een net basisprofiel voor je aan te leggen, dat je uiteraard zelf nog kunt wijzigen of aanvullen. Dit maakt inloggen met Facebook de meest gebruikte manier om met de datingapp aan de slag te gaan.

Inloggen met alleen je telefoonnummer

Als je het niet prettig vind dat je Facebook account aan Tinder is gekoppeld kun je ook kiezen voor het inloggen met alleen je telefoonnummer. Die optie staat onder de knop om in te loggen met Facebook. Vul je telefoonnummer in om een verificatiecode per SMS naar je op te laten sturen. Nadat je de code in hebt gevuld hoef je alleen nog maar een wachtwoord te kiezen, je geboortedatum in te vullen en een naam in te voeren. Upload ook nog een foto en selecteer je geslacht. Nu kun je direct aan de slag, zonder dat je account aan je Facebook profiel is gelinkt.

Zo werkt daten op Tinder

Daten kan bijna niet eenvoudiger dan de manier die Tinder hiervoor heeft verzonnen. De unieke en duidelijke matchmethode is sinds de introductie daarom al door tal van andere apps en websites gekopieerd. Het enige wat je hoeft te doen is een profiel op leuk of niet leuk te beoordelen, bijvoorbeeld op basis van de profielfoto. Swipe je naar links dan laat je zien dat je de ander niet leuk vindt, kies je voor rechts dan geef je aan die persoon wel te willen leren kennen.

Echt leuk wordt het echter pas wanneer ook die andere man of vrouw jouw profiel naar rechts heeft geswiped. Dan heb je namelijk een Tinder match en krijg je hiervan een melding. Nu kun je met de ander in contact komen en elkaar beter leren kennen, bijvoorbeeld door met elkaar te chatten.

Profielen op basis van je GPS-locatie

Omdat je met Tinder gebruikmaakt van je mobiele telefoon kan de app profielen laten zien op basis van je GPS-locatie. Je krijgt dus alleen leden te zien die zich op dat moment in je omgeving bevinden, waardoor je makkelijk kunt afspreken voor een date. Je kunt wel zelf aangeven in welke leeftijdscategorie die kandidaten moeten vallen.

Meer delen met Tinder Moments

Om het contact met je matches interessanter te maken zijn een tijdje geleden de Tinder Moments in de app gebouwd. Je kunt daarmee een foto maken die aan al je matches wordt getoond. Net zoals je profielfoto kunnen ze deze naar links of rechts swipen, waardoor je matches kunt verfijnen op basis van je interesses.

De voordelen van Tinder Plus

In principe kun je Tinder helemaal gratis gebruiken en daarbij ook gewoon gebruik maken van alle mogelijkheden. Je kunt echter ook betaald lid worden, waarbij je van een aantal fijne opties kunt profiteren waarmee je nog beter en sneller kunt daten:

 • Er is geen limiet op het aantal swipes per dag, je kunt dus onbeperkt blijven zoeken naar leuke matches.
 • Elke week kom je een half uur weer bovenaan de lijst te staan bij andere mensen en dit kan veel nieuwe matches opleveren.
 • Je kunt je locatie anders instellen zodat je bijvoorbeeld alvast leuke mensen kunt zoeken als je binnenkort op vakantie gaat (maar bijvoorbeeld ook je locatie helemaal verbergen).
 • Je krijgt geen advertenties meer te zien.
 • Ook heel handig: je kunt een verkeerde swipe herstellen om iemand die je per ongeluk hebt weggeveegd toch te kunnen liken.

Veiligheid

Wanneer je bij Tinder inlogt met Facebook kun je zelf instellen wie jouw berichten en updates mogen zien. Als je graag geheim houdt dat je op Tinder actief bent kun je jouw privacyinstellingen wijzigen. Ga daarvoor bij Facebook naar je Instellingen, klik op Apps en dan op Tinder. Nu kun je bij Appzichtbaarheid de optie Alleen Ik selecteren. Vergeet niet om vervolgens op de knop Opslaan te drukken.

Wanneer je het geen prettig idee vindt dat Facebook en een datingapp gegevens uitwisselen kun je dit ook uitzetten. In hetzelfde scherm als hierboven kun je dan de vinkjes weghalen bij alle informatie die Facebook van jou niet aan de app door mag sturen.

Tot slot kun je ook binnen de Tinder app nog enkele instellingen wijzigen om je anonimiteit te vergroten. Dat doe je door naar de instellingen te gaan en dan de optie Weergeven op Tinder Social uit te schakelen.

Klantenservice

De klantenservice van Tinder is niet telefonisch bereikbaar, maar op de website https://www.gotinder.com/contact kun je wel eenvoudig via e-mail of het contactformulier je vraag stellen of probleem melden. Selecteer je vraag of stel er zelf eentje en zorg natuurlijk dat je ook je eigen contactgegevens goed invult zodat er contact met je kan worden opgenomen.

Online vraagbaak

Veel vragen die vaker langskomen kun je opzoeken in de online vraagbaak. Je kunt er bijvoorbeeld informatie over beveiliging en juridische kwesties vinden, maar ook gewoon hulp krijgen als de app niet werkt zoals de bedoeling is. Deze vraagbaak kan heel handig zijn maar natuurlijk kan het goed gebeuren dat je vraag er niet bij staat. Neem dan contact op met de helpdesk van Tinder op de hierboven beschreven manier.

Tinder gebruiken op je PC

Daten gebeurt bij Tinder alleen via de app en er is dus geen losse website waar je kunt matchen. Wil je dus nieuwe mensen ontmoeten, dan ontkom je niet aan de app. Toch vindt niet iedereen het fijn om via de mobiele telefoon te daten. Je kunt met een paar handelingen echter Tinder ook op je PC installeren. Dat doe je met een zogenaamde Android emulator, een programmaatje dat een soort virtuele Android telefoon is. Binnen die emulator kun je Android apps installeren en zoals iedereen normaal gebruiken.

Dat doe je met deze eenvoudige stappen:

 1. Ga naar de website van de Nox emulator op https://www.bignox.com/
 2. Klik op de Download knop en download het programma.
 3. Installeer Nox met het gedownloade installatiepakket.
 4. Start Nox op en log in met je Google Account.
 5. Start de Play Store en installeer de Tinder app.
 6. Log in bij Tinder met je Facebook account en begin met swipen!