Casual dating

De term casual dating tref je steeds vaker aan op internet, ook als je er niet specifiek naar op zoek bent. Omdat er steeds meer casual datingsites bij komen hebben we er op onze website een speciale categorie aangemaakt. Op alle sites op deze pagina kun je dus terecht voor een spannende ontmoeting. Maar wat is casual dating nu precies en waarom wordt het steeds populairder?

1
Victoria Milan

Victoria Milan

Bij Victoria Milan kun je als gebonden man of vrouw terecht voor het flirten met andere mensen die in een relatie zitten en daar ook de sprankeling missen. Wie in een lange relatie zit herkent wellicht wel dat de spanning verdwijnt en ook de erotiek ...

Eigenschappen

Aantal singles 1.000.000
Ideale leeftijd 18 - 60
Doelgroep Casual Dating
Gratis Inschrijven Ja
2
C-Date

C-Date

De website C-Date.nl is een online ontmoetingsplaats voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een casual date. Wanneer je niet precies weet wat dat is, dan leggen we je dat natuurlijk graag uit. Daten doe je normaal gesproken voor het vinden van ...

Eigenschappen

Aantal singles 250.000
Ideale leeftijd 18 - 60
Doelgroep Casual Dating
Gratis Inschrijven Ja
3
Second Love

Second Love

Second Love is een website die speciaal is bedoeld voor mannen en vrouwen in een relatie die een affaire zoeken. Ook kun je er terecht als je op zoek bent naar een spannende flirt en wat spanning en afwisseling naast je eigen relatie. Je kunt er voll...

Eigenschappen

Aantal singles 500.000
Ideale leeftijd 18 - 60
Doelgroep Casual Dating
Gratis Inschrijven Ja

Wat is casual daten?

Casual dating is de benaming die wordt gebruikt voor het zoeken naar een leuke man of vrouw voor een vrijblijvende ontmoeting. Bij casual dating zoek je dus niet naar een relatie maar alleen naar spanning en opwinding. Het grote voordeel hiervan is dat beide partijen precies weten waar ze aan toe zijn. Het gaat vooral om een leuke tijd met elkaar hebben en niet om serieus te worden.

Waarom vrijblijvend afspreken?

De redenen voor zowel mannen als vrouwen om vrijblijvend te gaan daten kunnen sterk uiteenlopen. Sommigen gebruiken het als een ontspannende uitlaatklep, anderen om even vrijblijvend met iemand te flirten. Maar natuurlijk kan het ook de ideale manier zijn om een bepaalde erotische wens uit te laten komen die je al langer hebt.

Single of gebonden

Omdat je bij deze vorm van daten geen romantische intenties hebt wordt het ook wel gebruikt door gebonden mannen en vrouwen. Bijvoorbeeld om de spanning weer eens te voelen die te pas komt bij het intiem leren kennen van een onbekend persoon. Helemaal als die spanning al een tijdje ontbreekt in je eigen relatie kan dat weer even heel fijn zijn! Veel singles willen liever niet casual daten met iemand in een relatie, daarom geven we bij de casual datingsites altijd ook even aan wat naar ons idee de verhouding single en gebonden leden zijn.

Tips bij casual dating

Casual daten kan heel leuk zijn, maar wel als je er de juiste verwachtingen bij hebt. We hopen daarom dat je als beginnende casual dater wat hebt aan de volgende tips:

  • Casual dating is heel laagdrempelig en opwindend. Soms kom je echter, maar gebruik het daarom beter niet als opstapje naar een serieuze date of relatie. Omdat verreweg de meeste mensen die casual daten alleen naar een avontuurtje op zoek zijn kom je dan namelijk snel bedrogen uit.
  • Bij casual dating gaat het nog meer dan bij 'normaal' daten om je presentatie. Daarmee bedoelen we niet dat je per se een topmodel of adonis moet zijn, maar hoe je jezelf laat zien op je profiel is wel belangrijk. Zorg voor een positieve noot, een vrolijke foto en aansprekende teksten. Tenslotte willen mensen die op deze manier daten vooral plezier hebben, zorg dus dat je dat zelf ook uitstraalt!
  • Spreek liever eerst met iemand af op neutraal terrein. Ga bijvoorbeeld even een drankje doen in een cafĂ©. Als het echt klikt dan weet je dat meestal snel en mocht het in het echt toch tegenvallen ben je ook heel makkelijk weer vertrokken.
  • Het is nog meer dan bij gewoon daten belangrijk dat het leuk blijft tijdens het daten. Als je merkt dat je even geen plezier meer beleeft aan je zoektocht, laat het dan eventjes rusten en kom weer terug als je weer echt zin hebt. Alleen dan ben je ook in de juiste gemoedstoestand om er echt van te genieten!