Pepper

Beoordelingen( 0)

Ga naar...

Pepper

Top 3 Datingsites

Pepper review


Review Pepper datingsite

Pepper noemt zichzelf de 'niet zomaar een datingsite' en dat klopt ook wel, want Pepper pakt het daten al sinds de start van de site heel anders aan dan de meeste andere datingsites. Zo date je op Pepper bijvoorbeeld niet met een standaard datingprofiel met een foto en een tekstje over jezelf, maar stel je zelf een collage samen van foto's die voor jou belangrijk zijn. Op die manier kun je jezelf uiten zoals je echt bent. En omdat foto's nu eenmaal meer zeggen dan woorden is het ook een leuke manier om andere mensen te leren kennen.

Bij Pepper kom je makkelijk in contact met andere singles die door middel van automatische matches aan je worden gekoppeld. Dat kan zowel via de uitgebreide website als met de app. Vanwege het originele karakter van de website won deze al meerdere prijzen, zoals bijvoorbeeld de Thuiswinkel Award voor beste datingsite van Nederland. Of dat betekent dat Pepper ook voor jou geschikt is om een date of een relatie te vinden bespreken we in deze review.

Pepper in het kort

Website

https://www.pepper.nl

Beoordeling

4,7/5

Positief

Leuke vorm van daten met fotocollages

Veel actieve singles

Negatief

Geen berichten ontvangen met gratis account

Voor wie is Pepper bedoeld?

Pepper is bedoeld voor alle Nederlandse singles die op zoek zijn naar dates, liefde en een nieuwe (duurzame) relatie. Er wordt op de website geen onderscheid gemaakt in opleidingsniveau of leeftijd, wat dus betekent dat iedereen van 18 jaar en ouder is welkom om lid te worden.

Volgens statistieken die Pepper zelf heeft gepubliceerd zijn de meeste vrijgezellen op de website tussen de 25 en 45 jaar oud en serieus op zoek naar iemand om de rest van hun leven mee te delen.

Overzicht van alle functies

Gratis lid worden

Betaalde functies

Profielen zoeken

Automatisch matchen

Berichten uitwisselen

Chatten

Cammen

Persoonlijkheidstest (optioneel)

Datingapp

Thuiswinkel Waarborg

Keurmerk Veilig Daten

Een Pepper account aanmaken

Een account aanmaken op Pepper kan al meteen op de voorpagina, waar je een grote knop aantreft met Gratis proberen erop. Klik erop om je voornaam en e-mailadres in te vullen. Na verificatie per e-mail kun je enkele gegevens over jezelf invullen. Geen lange vragenlijsten zoals op veel andere datingsites, maar alleen de meeste basale gegevens over jezelf en je toekomstige partner. Daarna mag je al vrij snel beginnen met de kern van je Pepper datingprofiel: het samenstellen van je fotocollage.

Een Pepper fotocollage samenstellen

Een datingprofiel opzetten betekent bij Pepper vooral dat je aan de slag mag met je eigen fotocollage samen te stellen. Je hebt alle vrijheid om verschillende foto's uit te zoeken die jou het beste in beelden omschrijven. Denk daarbij dus aan je werk, je hobby's, huisdieren, je favoriete sport, vakantiefoto's en nog veel meer. Centraal in je collage staat een profielfoto van jezelf.

Ook video's kunnen er een plaatsje krijgen om je profiel interactief te maken en nog meer in de belangstelling te komen bij je matches. Je kunt de collage ook achteraf wijzigen, dus foto's weghalen of juist nieuwe toevoegen.

Zo werkt daten op Pepper

Daten op Pepper gebeurt aan de hand van je eigen datingprofiel, dat heel visueel is opgezet met foto's en video's. Op basis van dat profiel kun je al volledig functioneel daten en passende matches krijgen. Maar als je dat wilt kun je ook een aanvullende persoonlijkheidstest invullen om betere matches te krijgen.

Wanneer een profiel als potentiële match aan je is voorgesteld kun je die persoon natuurlijk meteen gaan bekijken en door het profiel te liken aangeven dat je die man of vrouw wel beter wilt leren kennen. Je kunt natuurlijk ook meteen een privéberichtje sturen om zelf de conversatie op te starten.

Bij een positieve reactie kun je ook chatten, gewoon via de website zelf en dus heel veilig omdat je eerst nog niet je persoonlijke accountnaam hoeft door te geven.

Veiligheid

Veiligheid en anonimiteit is bij Pepper belangrijk en daar wordt dus veel aandacht aan besteed. Bijvoorbeeld in het blog, waar regelmatig artikelen verschijnen over hoe je zelf zo veilig mogelijk kunt daten.

Maar ook achter de schermen wordt er elke dag hard gewerkt om het daten voor alle Pepper singles veilig te houden. Zo is er bijvoorbeeld een heel team van medewerkers dat zich bezighoudt met alle nieuwe profielen op de website. Die worden op echtheid gecontroleerd zodat spammers en scammers zoveel mogelijk buiten de deur worden gehouden.

Daarnaast wordt je anonimiteit zoveel mogelijk gewaarborgd door je profiel niet zomaar op internet te grabbel te gooien. Alleen mensen waarmee je een match hebt komen geleidelijk aan informatie over je te weten, waarbij je ook voor het grootste deel zelf in de hand is welke informatie dat is.

Tot slot beschikt de website ook over een veilig SSL-certificaat waardoor alle communicatie met de Pepper datingsite (en dus bijvoorbeeld ook chatgesprekken en berichtenwisselingen) door niemand anders zichtbaar zijn.

Klantenservice

De klantenservice van Pepper is elke dag bereikbaar via e-mail of het contactformulier op de website. Check voor je contact opneemt ook de uitgebreide vraagbaak op de website, want daar kun je al heel wat antwoorden vinden op veel gestelde vragen. Een kwalitatieve klantenservice is een van de vereisten voor deelname aan het Keurmerk Veilig Daten waar Pepper deel van uitmaakt (en samen met onder meer de Consumentenbond ook oprichter van is). Je kunt er dus vanuit gaan dat je vragen, opmerkingen en klachten serieus behandeld zullen worden.

Malafide profielen melden

De klantenservice en de ondersteunende Backoffice van Pepper zijn dagelijks bezig met het controleren van profielen, maar toch kan er soms een malafide profiel doorheen glippen. Wanneer je met iemand te maken krijgt die de regels overtreedt of kwaad in de zin te hebben kun je dat profiel melden bij de klantenservice waarna er meteen naar gekeken wordt. Dat is dus een hele geruststelling wanneer je bij Pepper actief wilt gaan daten.

Betaald lidmaatschap

Je kunt jezelf gratis inschrijven bij Pepper maar pas met een betaald lidmaatschap kun je echt beginnen met serieus te daten. Dat komt doordat je als gratis lid alleen matches krijgt en likes kunt versturen en ontvangen. Als je wilt daten wil je natuurlijk ook berichtjes kunnen lezen en versturen zodat je iemand echt kunt leren kennen en dat kan alleen als je een betaald lidmaatschap hebt.

Daarnaast kun je als betalend Pepper lid ook nog van een aantal andere handige functies gebruikmaken, zoals bijvoorbeeld chatten via de website of de app en zien wie er op je profiel is langsgekomen.

De prijzen van de abonnementen vallen mee, maar wel vooral wanneer je een abonnement afsluit voor een langere periode (meerdere maanden). De huidige prijzen per maand zijn als volgt:

  • € 25,00 bij abonnement van 1 maand
  • € 15,00 bij abonnement van 3 maanden
  • € 9,95 bij abonnement van 6 maanden
  • € 8,50 bij abonnement van 12 maanden

Welke optie je zelf kiest is natuurlijk afhankelijk van de tijd die je denkt de gaan besteden aan het daten. Wanneer je weet dat je niet zoveel vrije tijd hebt en dus niet zoveel kunt daten is het vaak financieel het aantrekkelijkst om de abonnementen met een langere looptijd te nemen, want daarmee druk je de maandelijkse kosten aanzienlijk.

De Pepper app

Zoals elke zichzelf respecterende datingsite heeft Pepper uiteraard ook een app voor mobiele telefoons. Ook in deze app draait het matchen en zoeken weer voornamelijk om de visuele klik. Leuke mensen vinden gebeurt dus met een combinatie van hun selfies, interesses, hobby's en al het andere wat ze belangrijk vinden. De app werkt soepel en intuïtief waardoor je meteen aan de slag kunt met mobiel daten.

De app is beschikbaar voor Android en iOS (iPhone) en helemaal gratis te installeren en gebruiken. Daarbij zit je wel vast aan bepaalde beperkingen wanneer je nog geen betaald lidmaatschap hebt. Net zoals op de gewone website kun je bijvoorbeeld geen berichten ontvangen of versturen. Maar je kunt wel onbeperkt in profielen zoeken, foto's en video's bekijken en alvast leuke mensen liken.

Datingtips en advies in het Pepper Magazine

Een leuke toevoeging aan de website van Pepper is het blog vol met datingtips. Dit blog draagt de naam Pepper Magazine en je vindt er heel regelmatig nieuwe artikelen boordevol tips en adviezen.

Die tips gaan in de eerste plaats over hoe je het beste van de website zelf gebruik kunt maken, zoals tips over hoe je jouw profiel het beste op kunt zetten en welke selfies het beste werken. Maar je vindt er ook allerlei algemene datingtips die altijd goed van pas zullen komen. Zoals de leukste dingen om te doen op een eerste date of de leukste koffiezaakjes om elkaar in een bepaalde stad beter te leren kennen.

Ook de persoonlijke succesverhalen op de datingsite zijn altijd interessant om door te nemen. Niet alleen zodat je kunt zien dat daten via Pepper echt werkt, maar ook omdat je daarin leest hoe andere singles Pepper hebben gebruikt om hun nieuwe partner te vinden.